Daphne Schrama

Daphne Schrama begon op 8-jarige leeftijd met klarinetles bij Liesbeth Klok aan de muziekschool te Meppel. Na de middelbare school ging ze naar Drachten en volgde daar de opleiding Onderwijsassistent-muziek, deze sloot ze in 2008 af met goed gevolg. Ze heeft in die jaren klarinetles gevolgd bij Jannie Reijenga.

Vervolgens is Daphne klarinetlessen gaan volgen bij Reinier Hoogerheijde, Pierre Lafay en André Kerver aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Op 19 juni 2014 is ze afgestudeerd met een 9, voor haar Bachelor diploma bij Céleste Zewald. Masterclasses volgde zij van o.a. Michael Collins, Arno Piters, David Kweksilber, Julien Hervé en Harry Sparnaay.  Momenteel volgt Daphne nog klarinetlessen bij Céleste Zewald en basklarinetlessen bij Fie Schouten.

In September 2013 is ze begonnen aan de nieuwe module “Muziek en Dementie”, deze heeft ze met goed gevolg afgerond. Sinds 2014 is zij hiervoor in het werkveld bezig met verschillende projecten, voornamelijk in Friesland en Groningen.

Sinds een aantal jaar vormt Daphne het trio “Pas de Trois” samen met saxofoniste Sietske Trinks en pianiste Elvire Boelee. Vaak treden ze op met “de Slagwerkfabriek”.  In 2014 is ze begonnen met “CoDa duo”. Samen met slagwerker Coen Dijkstra, spelen ze veel verschillende stijlen muziek. Hier combineren ze, naast de klarinet, veelal de basklarinet met slagwerk zoals vibrafoon en (bas)marimba.

November 2015 heeft Daphne proefspel klarinet gewonnen bij de KMKJWF te Assen. Sinds 1 mei 2016 is ze in dienst bij de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Tevens vormt zij samen met collega’s Miranda Wolters (altsax), Egon Smit (sopraansax), Ruud Extra (fagot) en Rolinka Niers (klarinet) het “Royal Reeds Rietkwintet”.

Als docente is Daphne werkzaam in het noorden van het land en verzorgt ze verschillende muziekprojecten op basisscholen.

http://www.daphneschrama.com/