Recensies

22 Januari: optreden van Pas de Trois. In een mooi gevulde zaal hebben we kunnen genieten van een prachtig optreden van dit getalenteerde trio. Het repertoire was zeer gevarieerd. Van ingetogen kabbelende melodielijnen tot een superieure improvisatie op de altsax door Sietske Trinks, waarbij ze liet horen wat er allemaal mogelijk is met dit instrument. Ook Daphne Schrama was virtuoos op de klarinet. Ze nam zelfs nog een keer de basklarinet ter hand. Een prachtige niet alledaagse combinatie, waarbij Elvire Boelee de twee blazers soms dienend ondersteunde op de vleugel, maar ook zelf nog een mooie solo ten gehore bracht.

trio pas de trois

 

TERUGBLIK CULTUUR IN TER IDZARD

De laatste bezoekers van het concert op zaterdag 26 november jl konden ter nauwernood nog een plek vinden in de overvolle kerk van Ter Idzard.Op het programma Pas de Trois en De SlagwerkFabriek: het beloofde een bijzonder concert te worden. En dat werd het!

Pas de Trois opende met Mendelssohn, een bewerking van Concert piece no 2, voor hun combinatie van piano, klarinet en saxofoon. En daarna de heren van De SlagwerkFabriek met een werk van Smadbeck voor marimba en een grote verscheidenheid aan percussie.

En het bleef niet bij deze optredens: gaande de avond werd het publiek getrakteerd op alle mogelijke combinaties van deze veelzijdige artiesten, tot en met de spetterende finale waarin zelfs het publiek een rol speelde. Ananas – appel – peer – banaan: als u bij het concert was, bekijkt u deze vruchten vanaf nu met geheel andere ogen. En als u er niet was, heeft u een geweldige muzikale ervaring gemist!

 

Bron: Nieuwe Ooststellingwerver

Pas de Trois betovert in ArtAlice

NOS concert artgalerie Alice.jpg
-Foto: Boom regionale uitgevers

Oosterwolde – De drie jongedames van het trio Pas de Trois betoverden zondag het publiek in de galerie van kunstenares Alice Buis in Oosterwolde.

Het klassieke kamermuziek spelende trio trok talrijke bezoekers naar Jardinga. Het trio twintigers bestaat uit de deels in Appelscha opgegroeide saxofoniste Sietske Trinks, de in Appelscha wonende klarinettiste Daphne Schrama en de in Groningen wonende pianiste Elvire Boelee. Alle drie hebben recentelijk hun studies aan het Groningse Prins Claus conservatorium met zeer hoge beoordelingen afgesloten en zijn bezig zich publiekelijk te profileren.

Als ensemble speelt Pas de Trois in een niet alledaagse bezetting van muziekinstrumenten: (sopraan-, alt-, tenor- en bariton)saxofoon, (bas)klarinet en piano. Een ‘dans door drie dames’, waarin ieder solistisch, begeleidend en/of in close harmony samenspeelt.

Het geboden programma was chronologisch opgebouwd, vóór de pauze muziek uit de 18e en 19e eeuw, na de pauze uit de 20ste eeuw, met o.a. een bijna hedendaags werk van Bernard van Beurden, dat dezelfde naam draagt als het trio.
Sopraansaxofoon en klarinet openden gezamenlijk het concert, gevolgd door een solistisch optreden van de pianiste die een muzikaal overtuigende uitvoering gaf van de uiterst moeilijke 3e Ballade van Chopin, waarna zij een duo vormde met de klarinettiste in de Fantasiestücke van Schumann. Alle daarna volgende muziekstukken werden als trio uitgevoerd, afgesloten met het bijzonder vrolijke, bijna humoristische ‘Saxophobia’ van Wiedoeft uit de dertiger jaren, wat het publiek buitengewoon beviel en op alle gezichten instemming en vrolijkheid toverde.

Opnieuw werd duidelijk dat er een niet gering publiek in en rond Oosterwolde bestaat dat de voorkeur geeft aan klassieke/serieuze muziek en tevens wenst die vaker te kunnen horen in het centrum van Ooststellingwerf. De initiatiefnemers kregen duidelijk de boodschap meegedeeld vaker dergelijke concerten te organiseren.

De jongste, Elvire Boelee, begon met pianospelen toen ze slechts zes jaar jong was, gecoacht door eerst een Amerikaanse, en daarna een Russische pianolerares. Daphne Schrama, begon al op haar achtste met het bespelen van haar klarinet aan de muziekschool in  Meppel. De nestor van het trio, Sietske Trinks, begon op haar dertiende met met het spelen van haar lievelingsinstrument, de altsaxofoon. Ze behaalde eerst haar vwo- en Pabodiploma, waarnaar ze besloot naar het conservatorium te gaan.