Elvire Boelee

Elvire Boelee begon met het bespelen van de piano toen ze 6 jaar was. Ze kreeg eerst les van de Amerikaanse pianist Anne Marie Mott en hierna van de Russische pianiste Tamara Boiko.
In 2001 deed Elvire mee aan het Haydn Muziek Festival en werd finaliste. In 2004 deed ze mee aan het Prinses Christina Concours, waar ze werd beloond met een eervolle vermelding. In juni 2008 werd Elvire toegelaten tot de vooropleiding aan het Prins Claus conservatorium. Tegelijkertijd studeerde ze ook Kunst Cultuur en Media aan de Rijksuniversiteit van Groningen.

In juni 2009 werd Elvire toegelaten tot het eerste jaar bij pianist Bart van de Roer en besloot ze zich volledig op haar conservatoriumstudie te richten. Haar resterende jaren aan het conservatorium studeerde ze bij Nata Tsvereli.
In juni 2011 deed Elvire mee aan het muziek festival Music Without Borders aan de Gould Academy in Maine, Amerika. Ze volgde hier dagelijks intensieve masterclasses van Tamara Poddubnaya. Ook gaf ze meerdere solo recitals in Maine.

Ook in het begeleiden en de kamermuziek is Elvire actief. Zo begeleidde ze in 2010 nationale prijswinnaar Dineke Nauta op het Prinses Christina Concours. Ook begeleidde ze eervolle vermelding winnaar Emma van de Galiën op het Prinses Christina concours in 2013. Elvire vormt vaste duos met saxofonist Sietske Trinks en pianist Dimitar Dimitrov. Ook vormt zij samen met klarinettiste Daphne Schrama en saxofoniste Sietske Trinks het trio ” Pas de Trois”.

In maart 2012 speelde Elvire haar eerste piano concerto met orkest. Rhapsody in Blue van Gershwin met harmonie 67 onder leiding van Floris de Wever, uit Groningen. Ze speelde in dezelfde maand ook meteen haar tweede pianoconcerto, Beethovens 3e pianoconcerto met symfoniekorkest Bragi, onder leiding van Pieter van der Wulp, uit Groningen. In januari 2014 studeerde Elvire af aan het Prins Claus Conservatorium met een 8.5.

Ze geeft sinds januari 2014 pianoles via Kunst & COO in Oosterwolde, Friesland.
Ze volgde masterclasses bij o.a. Paul Komen, Tamara Poddubnaya, Eelko Moolenaar, Vladimir Tropp, Igor Roma, Daniel Wayenberg, Théodore Paraschivesco en Geoffrey Madge.

http://elvireboelee.com/